Köper Dödsbo i Malmö

Sälja Bohag & Dödsbo Hur Det Går Till?

Det enda man vet i livet, med absolut säkerhet, är att man vid något tillfälle kommer att gå bort. Trots denna insikt så kommer dödsfall nästan alltid som en chock. Man har ofta mycket känslor att bearbeta och det kan tära på både kropp och själ. När du, som anhörig, står där med vad den avlidne lämnat efter sig, kan det lätt bli överväldigande.

Vi på Parmstrand Röjarna arbetar med dödsbon i Malmö och vi strävar efter att göra hela processen så enkel som möjligt för dig. Detta gör vi genom att göra en analys på vad ni kommer vara i behov av och sedan komma fram till en helhetslösning, som vi tillsammans med er, kommit överens om. Under vår tid som verksamma inom hantering av dödsbon, har vi lärt oss att varje situation skiljer sig från den förra och vi förstår vikten i att möta er med flexibilitet och ett rågat mått respekt.

En av våra värderingsmän kommer ut till er och gör upp en plan tillsammans med er. Han eller hon kommer göra en bedömning på vad som kan säljas eller återvinnas. I denna stund berättar även ni för oss vad ni känner att ni vill behålla. Värderingsmannens besök är självklart helt kostnadsfritt. Vid vissa tillfällen så känner man att man bara vill få det hela ur världen, då kan det vara enklare att sälja hela bohaget till oss mot kontant betalning.

Som drabbad tar du/ni över den avlidnes liv precis där dennes liv slutade. Ni tar över bostad, ägodelar, pengar och till och med eventuella skulder. De drabbade måste, inom tre månader efter att personen i fråga har avlidit, genomföra en bouppteckning. En bouppteckning är en skriftlig sammanställning av vilka tillgångar och eventuella skulder den avlidne tillhandahöll. Detta kan vara en nödvändig värdehandling vid exempelvis uttag av den avlidnes kontanter på dennes bank.

Efter bouppteckningen ansvarar arvingarna för att ägodelarna blir uppdelade genom en så kallad bodelning då man delar upp tillgångarna mellan parterna, samtidigt som man tar hänsyn till eventuella testamenten.
När bouppteckningen och bodelningen är genomförd, samt alla eventuella skulder är betalda, är det tid för arvsskifte. Arvsskiftet slutförs när samtliga arvingar skrivit under arvskiftet. När det är påskrivet är dödsboet upplöst.

Vi hjälper dig

Kontakta oss
Vi köper dödsbon i Malmö

Vi köper ibland dödsbon i Malmö, oftast på grund av att det kan vara svårt för arvstagare att komma överens om vem som ska få vad. I de fallen köper vi dödsboet och ni som arvstagare delar sedan intäkterna er emellan.

Städning av dödsbo i Malmö

När dödsboet är upplöst kommer man till det sista steget, vilket är städning. Alla som någon gång städat i samband med flytt från en bostad, vet hur svårt och tidskrävande det kan vara att få det fläckfritt överallt. För precis som i samband med flytt så gäller det att bostaden är ordentligt städat för att nästa boende ska få rätt förutsättningar för att få en bra start på sitt boende.
Vi hjälper er även med allt detta. Hör av er till oss så hjälper vi er så att ni har möjlighet att lägga mer fokus på annat. När städningen är slutförd så besöker ni bohaget för en inspektion för att se till att ni är nöjda. Skulle det vara så att ni upptäcker brister, även efter inspektionen, så kommer vi ut och kompletterar det vi i så fall hade missat, utan extra kostnad.

Pin It on Pinterest

Share This

Dela med dig

Dela detta med dina vänner.